Na obyčejnou vločkovou kaši stačí vločky, mléko a sůl. Posypat cukrem a skořicí a může se baštit. Ale ráno má být krásné, tak proč si ho nevylepšit. Vytuňte si kaši podle mých tipů.
Kašička, kaše…. Vzpomínka na dětství. Většinou se na ni dával jen cukr a skořice nebo kakao. Je brutálně lehká a rychlá. Máte ji hotovou během pár minut.
Tipy pro přípravu
Protože nemám zdravotní problém s konzumací mlékem, využívám ho při přípravě. Jinak je možné kaši chystat s vodou nebo rostlinnými alternativami.
Kromě tekutiny, ovesných vloček a špetky soli je možné kaši vylepšit namletými ořechy a třeba konopnými semínky, nebo chia semínky. V kaši chutná skvěle i kardamom, přidat můžeme i trochu skořice.
Speciální péči zasluhuje závěrečná ozdoba kaše. Když ji dám na misku, mohu pak kaši ozdobit podle fantazie. Výbornou volbou je koření, vynikající je skořice. Navrch se pak hodí sezónní ovoce. Já využila třeba fíky. Sáhnout můžeme po banánu, vínu, švestkách, jablkách, hruškách… Co bude k dispozici. Krásu snídaně můžeme doplnit o snítku máty, meduňky, hodí se i květy sedmikrásky. Krásně vypadají a dají se jíst.
Slazení kaše
Kaši není třeba nutně sladit, protože sladké je ovoce. Kdo má rád hodně sladká jídla, může sáhnout po medu, javorovém sirupu, nebo třeba po čekankovém sirupu.
Příprava luxusní ovesné kaše
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 5 min.
Náročnost: *
Počet porcí: 1

Ingredience
- 60 g ovesných vloček jemných nebo klasických
- zhruba 360 ml mléka (dle potřeby)
- malá špetka soli
- 2 lžíce ořechů (namletých nebo nasekaných)
- 1 lžíce konopných semínek
- 1 fík
- 3 kolečka banánu
- skořice
Postup
Do hrnce se silným dnem nasypeme vločky, přilijeme mléko a přidáme špetku soli. Na mírném plameni vaříme asi čtyři až pět minut za průběžného míchání. Přidáme konopná semínka a ořechy. Promícháme. Vypneme sporák a kaši přesuneme do misky.
Kaši posypeme skořicí, poklademe nakrájeným ovocem.
Užijte si příjemné ráno
Lucie