Opět máte chuť na vajíčka a rádi byste trochu jinou variantu? Vyzkoušejte si ráno připravit míchaná špenátová vejce s parmazánem.
Snídat vejce a špenát je výborná volba. Dostatečně se nasytíte a současně do sebe dostanete spoustu cenných látek. A jako bonus vše skvěle chutná.
Tipy pro přípravu
Smažená vajíčka mám ráda, když jsou tak akorát. Mírně se oddělují, ale nejsou vysušená. Taková bývají krásně šťavnatá. Když je zkombinujeme se šťavnatým špenátem, je to zkrátka dobrota. Proto je třeba dobře našlehaná vajíčka nechat jen tak mírně začít odchlipovat, pak je párkrát vařečkou jen tak přehodíte ze strany pánvičky o kousek dál. Včas je sundejte z plotny a pryč s nimi na talíř.
Příprava míchaných špenátových vajec
Doba přípravy: 5 min.
Doba vaření: 10 min.
Náročnost: *
Počet porcí: 1

Ingredience
- 2 vejce
- 1 lžíce nastrouhaného parmazánu
- 1 lžička sušeného česneku (1 nadrcený menší stroužek česneku)
- mletý pepř
- větší špetka soli
- 1 lžíce másla
- 1 menší cibule
- 1 vrchovatý hrnek nahrubo nasekaného čerstvého špenátu
Postup
Do středně velké misky rozklepněte vejce, osolte ho, opepřete, přidejte česnek a vše dobře prošlehejte. Pak přidejte nastrouhaný sýr. Promíchejte.
Špenát omyjte a nakrájejte ho na větší kousky. Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na kostičky. Na nepřilnavé pánvičce rozehřejte máslo. Pak přidejte cibulku a smažte, dokud nebude průhledná, trvá to asi 2–3 minuty. Přidejte špenát a nechte ho zavadnout (1-2 minuty).
Vejce nalijte na pánev a počkejte, až zatuhnou okraje. Vejce stěrkou podeberte, přeložte je a nechte osmažit podle vašich představ. Hotová vejce přesuňte na talířek a k tomu můžete přikusovat třeba dalamánek.
Užijte si příjemné ráno
Lucie