Pořídili jste si ananas a je nejvyšší čas ho sníst? Přichystejte si ke snídani vločkovou kaši s karamelizovaným ananasem.

Hned na recept

Variant ovesné kaše je několik. Může být sladká i slaná. Vychutnejte si teď třeba snídani s karamelizovaným ananasem.

Tipy pro přípravu

Podobně jako je potřeba zralý banán, hodí se i zralejší ananas pro sladší chuť. I když budeme ananas karamelizovat, je plná chuť tohoto sladkého ovoce s kyselým podtónem důležitým bodem. K ovesné kaši je pak vynikající.

Příprava vločkové kaše s karamelizovaným ananasem a jogurtem

Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 10 min.
Náročnost: *
Počet porcí: 1

Ingredience

  • 350 ml polotučného mléka
  • 50 g ovesných vloček
  • špetka soli
  • 40 g třtinového cukru
  • 2 lžíce vody
  • 10 g másla
  • troška šťávy z citronu/limetky
  • špetka skořice
  • hvězdička badyánu
  • velká lžíce 33% smetany
  • 2 kolečka ananasu
  • navrch: 2 lžíce jogurtu

Postup

Vemte si k ruce malý kastrolek nasypte vločky, zalijte je mlékem, mírně osolte a pomalu je přiveďte k varu. Můžete mírně přisypat třtinového cukru, ale banán bude velmi sladký, takže na středním plameni vařte 2–3 minuty. Sundejte z plotny a nechte odstát.

Kolečka ananasu nakrájejte na kousky. Na pánvičku nasypte třtinový cukr, zakápněte vodou a svařte ho. Cukr bude bublat. Přidejte máslo, můžete i kápnout citronovou/limetkovou šťávu, sypnout skořici a vložit hvězdičku badyánu. Krátce provařte, přidejte máslo, smetanu, ananas a vše prohřejte.

Vločkovou kaši dejte do misek, přidejte ananas, zakápněte šťávou. Kaše skvěle chutná s pořádnou lžicí dobrého bílého jogurtu.

Užijte si příjemné ráno

Lucie

Další tipy na ovesnou kaši: s banánem, karamelizovaným jablkem, ale také slaná varianta s parmazánem.

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *