Bojíte se, aby medvědí česnek nevykoukl i z pudinku? Tak to určitě ne, ale z téhle krásně zelené omelety rozhodně vykukuje a pořádně jí to sluší. A jak dobře chutná a zasytí.
Do slané omelety můžeme dát kteroukoliv zeleninu. S pestem z medvědího česneku a špenátu je vynikající.
Tipy pro přípravu
Tuto vaječnou omeletu můžeme připravit jen s medvědím česnekem, ale se špenátem je lepší. Můžeme využít čerstvý špenát, ale i mražený. Ten necháme povolit.
Jarní variantou špenátu jsou i mladé kopřivy. Její listy nejdříve spaříme horkou vodou, a pak je necháme vykapat a pokrájíme najemno.
Jak zjistíme, že je omeleta tak akorát? Povrch už není mokrý, ale zůstává lesklý a tak trochu se třese. Spodní část je pevná a vršek vypadá mírně nedovařeně. Trvá to pár minutek. Pak ji z pánve přesuňte na talíř. Omeleta je nejlepší horká, ohřívat se příliš nedá.
Příprava omelety s medvědím česnekem a špenátem
Doba přípravy: 7 min.
Náročnost: *
Počet porcí: 1

Ingredience
- 2 vejce
- hrst špenátu
- vrchovatá lžička pesta z medvědího česneku
- čerstvě mletý pepř
- lžíce oleje nebo lépe másla
- případně zelenina na ozdobu (třeba rajčata, polníček)
Postup
Do mísy rozklepněte vejce. Hrst špenátu nasekejte najemno, přidejte do mísy, stejně jako pesto, opepřete a vše promíchejte vidličkou.
Pánev rozehřejte, dejte na ni olej a po chvíli vlijte připravenou vaječnou směs. Nechte ji na středním plameni chystat tak dlouho, dokud se na stranách nezačne odchlipovat. Omeleta se zespodu zpevní a svrchu bude vidět, že tuhne. Sporák vypněte a pomalu ji nadzvedávejte odspodu. Omeletu můžete sundat z pánve na talíř. Ozdobte třeba rajčátky a polníčkem.
Užijte si příjemné ráno
Lucie
Další snídaně s medvědím česnekem:
Houska s medvědím česnekem a sýrem