Máme pro vás zase něco chutného a velmi rychlého. A navíc sezónního. Opečená houska s pestem z medvědího česneku a čerstvým sýrem.
Sezóna medvědího česneku končí, a tak máte možná doma vlastní pesto z medvědího česneku. Tahle dobrota usnadní vaše vaření při spoustě příležitostí, takže se vyplatí si ji pořídit, pokud nemáte vlastní.
Tipy pro přípravu
Křupavá houska potřená aromatickým pestem je mírně slaná, a tak už se slanými sýry opatrněji. Ovšem s jemným balkánským sýrem tato snídaně neměla chybu. Výborná je ale i s Lučinou, případně tvarohem. Příprava tohoto jídla je skutečně velmi rychlá a vytvoříte si příjemné ráno.
Příprava housky s medvědím česnekem a sýrem
Doba přípravy: 3 min.
Doba smažení: 3 min.
Náročnost: *
Počet porcí: 1

Ingredience
- počet housek dle hladu
- pesto z medvědího česneku
- čerstvý sýr (i tvaroh, případně jemný balkánský sýr)
- máslo
- čerstvě mletý pepř
- cherry rajčátka na ozdobu
Postup
Rozřízněte pečivo. Natřete ho tenkou vrstvičkou másla a osmažte na pánvičce dokřupava. Osmažený plátek potřete pestem a posypte čerstvým sýrem. Můžete posypat i troškou čerstvě namletého pepře. Ozdobte třeba plátky cherry rajčátek
Užijte si příjemné ráno
Lucie