Overnights oats neboli vločky připravené přes noc jsou velmi rychlé na přípravu a ideální pro rušná rána. Zkrátka si je připravíte přes noc. Stačí pár základních ingrediencí a dobrota je na stole.
Příprava overnights oats trvá jen zhruba 5 minut a je to vždy zábava. Je to naprosto jednoduché a můžete vyzkoušet tolik příchutí, jak se bude rozjíždět vaše fantazie.
Tipy pro přípravu
Základem jsou ovesné vločky, mléko a ovoce.
Směs můžeme různě obohatit. Využila jsem chia semínka pro konzistenci, skořici pro vůni, javorový sirup pro chuť, stejně tak voňavé vlašské oříšky. Jako ovoce banán a pro zpestření můžeme přidat i barevnější ovoce, jako jsou maliny, rybíz. Kromě toho můžete na snídaňovou porci nastrouhat hořkou čokoládu.
Kravské mléko můžete vyměnit za mandlové, případně sójové a podobně.
Příprava vloček přes noc
Doba přípravy: 5 min., odležení přes noc
Doba vaření: –
Náročnost: *
Počet porcí: 1 sklenice (alespoň 300 ml)
Ingredience
- 4 lžíce vloček
- 1 lžíce chia semínek
- 1 lžička skořice
- 1 vrchovatá lžíce ořechů (nasekaných nebo rozemletých)
- 1 lžíce javorového sirupu
- 210 ml mléka
- hořká čokoláda na nastrouhání (volitelné)
- 1 banán
Postup
Sklenici jsem použila 500ml, ale může být i menší. Vyhovovat bude i 300ml. Na dno nasypte vločky, přidejte chia semínka, vlašské ořechy, skořici, přikápněte javorový sirup a zalijte mlékem. Promíchejte a dejte do lednice odležet do rána.
Druhý den vyndejte vločky z lednice, nakrájejte do nich banán dle potřeba a vše můžete posypat nastrouhanou čokoládou.
Užijte si příjemné ráno
Lucie