bananova palacinka s arasidovym maslem

Možná si připravujete klasické palačinky, ale když do nich přidáte banán a arašídové máslo, jsou chuťově zase o úroveň výš. Ozdobit je můžete banánem a polít třeba javorovým sirupem.

Bez řečí a hned na recept

Už jsem vám nabídla banánové lívance s vločkami. Pokud patříte mezi milovníky tohoto ovoce, můžete ho bohatě využít v těchto palačinkách.

Slyšeli jste o skotských palačinkách (Drop Scones)? Jsou podobné těm americkým. Jejich odlišnost podle známé kuchařky Nigelly Lawson spočívá v tom, že připomínají toast. Velmi často se totiž pojí s máslem a marmeládou, na rozdíl od amerických polívaných javorovým sirupem. Stejně jako ty americké se jedí narovnané na sobě.

Tipy pro přípravu

V těchto banánových palačinkách je arašídové máslo. Můžete využít obvyklé jemné, ale když do směsi přidáte křupavé, tak placičky občas krásně křupnou. Banán využívaný do těsta by měl být hodně zralý. Je sladší, chutnější a lépe se mačká vidličkou.

Obvykle se tyto skotské banánové palačinky palačinky mažou máslem a džemem, lepší variantou je burákové máslo, med nebo javorový sirup. Proložené jsou banánem, který může přijít i jako ozdoba navrch. Na vydatnou snídani mi stačily tři palačinky, takže z níže uvedeného množství se mohou najíst až tři strávníci.

Příprava banánových palačinek s arašídovým máslem

Doba přípravy: 7 min.
Doba vaření: zhruba 3-4 min./palačinka
Náročnost: *
Počet porcí: zhruba 9 palačinek o průměru 12 cm

bananova palacinka s arasidovym maslem javorovy sirup

Ingredience

  • 120 g hladké mouky
  • 1 vejce
  • 300 ml mléka
  • 1 střední velmi zralý banán
  • 2 lžíce arašídového másla
  • banán na proložení a ozdobu
  • javorový sirup, med, arašídové máslo, džem na ozdobu

Postup

Do mísy dejte mouku, rozklepněte vajíčko, zalijte mlékem a vše dobře promíchejte.

Na talířku rozmačkejte banán spolu s lžícemi arašídového másla. Nakonec ho vmíchejte k moučné směsi a dobře promíchejte metličkou.

Střední nepřilnavou pánev rozehřejte a potřete ji olejem. Nalijte na ni menší naběračkou těsto a počkejte, až se vytvoří bublinky a povrch těsta zmatní. Pak palačinku můžete obrátit. Trvá to tak minutku a půl. Povrch otočené palačinky by měl být nazlátlý. Nechte zezlátnout i druhou stranu a hotovou palačinku dejte na talířek.

Na další palačinku už nemažte pánev tukem. Jdou otáčet snadno, pokud to bude ve správný moment. Jestli nejde otočit, ještě pár sekund počkejte, a zkuste to znovu. Hotovou palačinku můžete pomazat potírkou, obložit nakrájeným banánem. Na ni mohou přijít ještě dvě vrstvy.

Užijte si příjemné ráno

Lucie

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *