Zvenčí křupavé, uvnitř šťavnaté. Vynikající koláčky z toastového chlebu s tvarohovou náplní a ovocem. Vychutnejte si ráno.
Poměrně syté, a výborné. Hlavně kdy je toast ještě vlažný. Doporučuji na nic nečekat a hned baštit.
Tipy pro přípravu
Tvarohová směs je velmi variabilní. Nemusí být úplně sladká, obejdete se třeba i bez sladkého posypu navrch. Tvarohová směs je vydatnější ještě když do ní přidáme ořechové máslo (když bude s kousky oříšků, bude ještě lépe křupat) nebo mleté ořechy.
Nejlepší ovoce na koláčcích je drobné. Já měla borůvky (mražené). Pokud dávám mražené, tak je nerozmrazuji, ale zkrátka zmrzlými kousky posypu náplň. Pokud zvolíme chuťově výraznější ovoce, jako je červený a černý rybíz, dochutí tyto toustové koláčky ještě lépe.
Příprava koláčků z toastového chlebu
Doba přípravy: 5 min.
Doba vaření: 8-10 min., 200 °C
Náročnost: *
Počet porcí: 4 plátky toastového chlebu

Ingredience
- 4 plátky toastového chlebu
- 1 vejce
- 3 lžíce tvarohu
- 1 lžíce ořechového másla (použila jsem křupavé mandlové)
- skořice
- zhruba hrst ovoce (borůvky, rybíz….)
- na posyp: třeba nastrouhané ořechy, třtinový cukr, moučkový cukr…
Postup
Troubu předehřejte na 200 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Rozložte si toustové chleby vedle sebe. Vemte si do ruky vidličku a střed chlebu stačte dolů. Střed nevytrhávejte, musí zůstat celistvý, pouze stlačený a posypte ho jemně skořicí.
Do misky rozklepněte vajíčko, přidejte tvaroh, ořechové máslo. Vše promíchejte. Vzniklou náplň naneste vždy na střed toustového chlebu, posypte ovocem a tousty přeneste na plech. Pečte necelých 10 minut. Pak plech vyndejte. Tousty přendejte na talíř. Můžete je ještě posypat nastrouhanými ořechy, perníkem, cukrem moučkou, zkrátka podle toho, jak moc sladké koláčky chcete a chroupejte.
Užijte si příjemné ráno
Lucie