Kaše ke snídani si možná dává leckdo. Ale záleží, co s nimi uděláme potom. Já k nim přidala karamelizovaná jablka a mandle. Co dalšího s ní můžete udělat?

Hned na recept

Tato snídaně je připravená do 20 minut a je sladká tak, jak vám to vyhovuje. Můžete přidat cukr, nebo pouze vyjít z toho, jak sladké je ovoce.

Tipy pro přípravu

Stačí uvařit rýžovou kaši, a pak už ji jen chuťově doladit. Dalo by se to vyřešit cukrem a skořicí. Na másle opečená jablíčka a politá medem jsou ale mnohem lepší variantou. Pokud příprava déle trvá, je lepší zakápnout nakrájená jablka citronovou šťávou, aby nezešedly. Já byla rychlá a jablka stále skvělá i bez ní.

Další vychytávkou jsou mandle. Pokud máte doma plátky mandlí, tak je nasucho opražte a přidejte k jablečné směsi. Já měla doma jen mandlovou mouku, tak jsem využila ji.

Příprava rýžové kaše s jablkem a mandlemi

Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 20 min.
Náročnost: *
Počet porcí: 1 větší porce

Ingredience

  • 1/2 hrnku kulatozrnné rýže
  • 200 ml mléka
  • 1 lžíce cukru krupice
  • 1 hrst mandlových lupínků
  • 1 velké jablko
  • 2 lžíce másla
  • citronová šťáva
  • 1 lžíce medu

Postup

Rýži dejte do kastrolu a několikrát ji propláchněte pod vodou. Pak ji zalijte půl hrnkem vody, přidejte špetku soli a přiveďte k varu. Když se voda vytratí, dolijte mlékem a vařte, dokud se rýže neuvaří a nevznikne hustá kaše. Kdo má rád sladší jídlo, může do přípravy rýže dát cukr. Celkem se rýžová kaše připravuje asi 20 minut.

Mezitím si na pánvičce můžete nasucho opéct plátky mandlí. Pak je dejte bokem a do horké pánvičky položte máslo. Oloupejte jablka a nakrájejte je na kostky. Vložte je do másla a zakápněte medem nebo posypejte třtinovým cukrem.

Rýžovou kaši dejte do misky, na ni rozložte jablka a posypejte je mandlovými lupínky.

Užijte si příjemné ráno

Lucie

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *