Pořídili jste si ananas a je nejvyšší čas ho sníst? Přichystejte si ke snídani vločkovou kaši s karamelizovaným ananasem.
Variant ovesné kaše je několik. Může být sladká i slaná. Vychutnejte si teď třeba snídani s karamelizovaným ananasem.
Tipy pro přípravu
Podobně jako je potřeba zralý banán, hodí se i zralejší ananas pro sladší chuť. I když budeme ananas karamelizovat, je plná chuť tohoto sladkého ovoce s kyselým podtónem důležitým bodem. K ovesné kaši je pak vynikající.
Příprava vločkové kaše s karamelizovaným ananasem a jogurtem
Doba přípravy: 10 min.
Doba vaření: 10 min.
Náročnost: *
Počet porcí: 1

Ingredience
- 350 ml polotučného mléka
- 50 g ovesných vloček
- špetka soli
- 40 g třtinového cukru
- 2 lžíce vody
- 10 g másla
- troška šťávy z citronu/limetky
- špetka skořice
- hvězdička badyánu
- velká lžíce 33% smetany
- 2 kolečka ananasu
- navrch: 2 lžíce jogurtu
Postup
Vemte si k ruce malý kastrolek nasypte vločky, zalijte je mlékem, mírně osolte a pomalu je přiveďte k varu. Můžete mírně přisypat třtinového cukru, ale banán bude velmi sladký, takže na středním plameni vařte 2–3 minuty. Sundejte z plotny a nechte odstát.
Kolečka ananasu nakrájejte na kousky. Na pánvičku nasypte třtinový cukr, zakápněte vodou a svařte ho. Cukr bude bublat. Přidejte máslo, můžete i kápnout citronovou/limetkovou šťávu, sypnout skořici a vložit hvězdičku badyánu. Krátce provařte, přidejte máslo, smetanu, ananas a vše prohřejte.
Vločkovou kaši dejte do misek, přidejte ananas, zakápněte šťávou. Kaše skvěle chutná s pořádnou lžicí dobrého bílého jogurtu.
Užijte si příjemné ráno
Lucie
Další tipy na ovesnou kaši: s banánem, karamelizovaným jablkem, ale také slaná varianta s parmazánem.