opecena houska s medvedim cesnekem syrem

Máme pro vás zase něco chutného a velmi rychlého. A navíc sezónního. Opečená houska s pestem z medvědího česneku a čerstvým sýrem.

Hned na recept

Sezóna medvědího česneku končí, a tak máte možná doma vlastní pesto z medvědího česneku. Tahle dobrota usnadní vaše vaření při spoustě příležitostí, takže se vyplatí si ji pořídit, pokud nemáte vlastní.

Tipy pro přípravu

Křupavá houska potřená aromatickým pestem je mírně slaná, a tak už se slanými sýry opatrněji. Ovšem s jemným balkánským sýrem tato snídaně neměla chybu. Výborná je ale i s Lučinou, případně tvarohem. Příprava tohoto jídla je skutečně velmi rychlá a vytvoříte si příjemné ráno.

Příprava housky s medvědím česnekem a sýrem

Doba přípravy: 3 min.
Doba smažení: 3 min.
Náročnost: *
Počet porcí: 1

opecena houska s medvedim cesnekem a syrem

Ingredience

  • počet housek dle hladu
  • pesto z medvědího česneku
  • čerstvý sýr (i tvaroh, případně jemný balkánský sýr)
  • máslo
  • čerstvě mletý pepř
  • cherry rajčátka na ozdobu

Postup

Rozřízněte pečivo. Natřete ho tenkou vrstvičkou másla a osmažte na pánvičce dokřupava. Osmažený plátek potřete pestem a posypte čerstvým sýrem. Můžete posypat i troškou čerstvě namletého pepře. Ozdobte třeba plátky cherry rajčátek

Užijte si příjemné ráno

Lucie

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *