omeleta s medvedim cesnekem

Bojíte se, aby medvědí česnek nevykoukl i z pudinku? Tak to určitě ne, ale z téhle krásně zelené omelety rozhodně vykukuje a pořádně jí to sluší. A jak dobře chutná a zasytí.

Hned na recept

Do slané omelety můžeme dát kteroukoliv zeleninu. S pestem z medvědího česneku a špenátu je vynikající.

Tipy pro přípravu

Tuto vaječnou omeletu můžeme připravit jen s medvědím česnekem, ale se špenátem je lepší. Můžeme využít čerstvý špenát, ale i mražený. Ten necháme povolit.

Jarní variantou špenátu jsou i mladé kopřivy. Její listy nejdříve spaříme horkou vodou, a pak je necháme vykapat a pokrájíme najemno.

Jak zjistíme, že je omeleta tak akorát?  Povrch už není mokrý, ale zůstává lesklý a tak trochu se třese. Spodní část je pevná a vršek vypadá mírně nedovařeně. Trvá to pár minutek. Pak ji z pánve přesuňte na talíř. Omeleta je nejlepší horká, ohřívat se příliš nedá.

Příprava omelety s medvědím česnekem a špenátem

Doba přípravy: 7 min.
Náročnost: *
Počet porcí: 1

snidane omeleta s medvedim cesnekem

Ingredience

  • 2 vejce
  • hrst špenátu
  • vrchovatá lžička pesta z medvědího česneku
  • čerstvě mletý pepř
  • lžíce oleje nebo lépe másla
  • případně zelenina na ozdobu (třeba rajčata, polníček)

Postup

Do mísy rozklepněte vejce. Hrst špenátu nasekejte najemno, přidejte do mísy, stejně jako pesto, opepřete a vše promíchejte vidličkou.

Pánev rozehřejte, dejte na ni olej a po chvíli vlijte připravenou vaječnou směs. Nechte ji na středním plameni chystat tak dlouho, dokud se na stranách nezačne odchlipovat. Omeleta se zespodu zpevní a svrchu bude vidět, že tuhne. Sporák vypněte a pomalu ji nadzvedávejte odspodu. Omeletu můžete sundat z pánve na talíř. Ozdobte třeba rajčátky a polníčkem. 

Užijte si příjemné ráno

Lucie

Další snídaně s medvědím česnekem:
Houska s medvědím česnekem a sýrem

Mohlo by se vám také líbit...

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *