Tři toastové chleby, tři druhy masa, hlávkový salát, rajčata, čedar a majonéza. To je správný club sandwich. My ho dnes máme spíše ve volné variaci.
Není sendvič jako sendvič. Club sandwich přišel na světlo světa koncem 19. století v jednom newyorském kasinu, kde bylo potřeba udržet schopnost hráčů hrát co nejdéle. A světe div se, club sandwich se stal populárním. Je plný chutí a vynikající.
Tipy pro přípravu
Co tedy potřebujete? Tři druhy masa, podle toho, co máte v ledničce. Hodí se slanina, šunka, šunkové koleno…). V naší variantě máme jen dva druhy salámu. Místo salátu jsem ulovila v zelenině rukolu, dále jsou potřeba plátky sýru. Hodí se obyčejný eidam, ale můžete využít i jiný oblíbený plátek sýru (třeba čedar). Prostřední plátek se má potírat majolkou a zbývající dvě strany chlebů, které míří dovnitř jídla, mají být natřeny máslem. Já si vystačila jen s majolkou.
Někdo si tento sendvič dává k večeři, ale hodí se i ke snídani a vydatné svačině nebo k obědu. Na přípravu je snadný a během 10 minut je vydatná dobrota na stole.
Příprava
Doba přípravy: 5 min.
Doba vaření: 3-5 min.
Náročnost: *
Počet porcí: 1

Ingredience
- 3 plátky toastového chlebu
- majolka
- velká hrst rukoly
- 2 plátky sýru (eidam, čedar…)
- 2 plátky anglické slaniny
- 3 plátky šunky
Postup
Připravte si na stůl všechny ingredience, jde to pak velmi rychle. Pokud se rozhodnete vypéct si slaninu, pak to udělejte na suché pánvičce. V toustovači opečte všechny plátky chleba. Vemte opečený spodní chléb, dejte na něj sýr, slaninu, šunku a zasypte vše rukolou. Prostřední plát namažte z obou stran majolkou a dejte ho na rukolu. Na chléb opět navrstvěte sýr, slaninu, šunku a rukolu. Navrch dejte poslední kus chlebu.
Užijte si příjemné ráno
Lucie